Disse fem ting skal du tænke over, når du gerne vil finde en god A-kasse

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du overhovedet er med i en A-kasse. På en måde er du sikret bedst muligt, hvis du skulle blive arbejdsløs. Hvis du ikke er med i en A-kasse, kan du nemlig ikke få dagpenge. Der er dog også en række andre ting, som det er en god ide, at du tænker over, inden du vælger A-kasse. Vi har lavet en liste med fem ting, som vi synes, at det er vigtigt, at du tænker over, inden du melder dig ind.

  1. Skal du være fuldtids- eller deltidsforsikret?

Når du melder dig ind i en A-kasse, kan du vælge mellem, om du vil være fuldtidsforsikret, eller om du vil være deltidsforsikret. Som fuldtidsforsikret kan du få det fulde dagpengebeløb udbetalt, hvis du bliver ledig. Det er dog kun, hvis du har et fuldtidsarbejde, at du kan være fuldtidsforsikret. Ellers må du nøjes med at være deltidsforsikret. Der får du en mindre sats udbetalt hver måned.

Hvis du har et deltidsjob og har din egen virksomhed ved siden af, laver vikararbejde eller freelancer, tæller det som, at du arbejder deltid, fordi dagpengesystemet kun kan tælle dit ene job med.

  1. Hvor meget vil du betale?

Det koster cirka mellem 400 og 500 kroner om måneden at være med i en A-kasse. Der er dog helt sikkert penge at spare hvert år på at vælge en billigere A-kasse frem for at være medlem i en af de dyrere. Det handler derfor også om, at du ser på, hvor mange penge du har lyst til at betale for at være medlem.

  1. Vælg en A-kasse med efterløn

Hvis du har valgt efterløn til, skal du også vælge en A-kasse, hvor det er muligt for dig at få den. På den måde er du sikret, at du kan gå på efterløn, når den tid kommer.

  1. Skal du vælge en A-kasse for din faggruppe eller en overordnet A-kasse?

Der findes A-kasser, der har fokus på bestemte faggrupper. Det kan være dem i byggebranchen, ingeniører eller pædagoger. I de A-kasser skal du tilhøre de faggrupper for at kunne blive medlem. Det er derfor en god mulighed for dig. Der findes dog også A-kasser, hvor du ikke skal tilhøre en bestemt faggruppe for at være medlem. Det er nogle af de mere overordnede A-kasser. Det er helt op til dig, om du foretrækker at være medlem af en overordnet A-kasse, eller om du hellere vil være medlem af en fagspecifik A-kasse.

  1. Find nemt en A-kasse, der er gratis for studerende

Når du er studerende, er det også vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse. Det giver dig nemlig mulighed for, at du kan få dagpenge allerede fra den første dag, du bliver færdig med studiet, og du dermed reelt er ledig.  I nogle A-kasser er det gratis for dig at være medlem som studerende. Det er en god mulighed for dig for at spare nogle penge. Læs mere på Akassefinder.dk.