Rensning af tagrender

Efteråret nærmer sig, hvilket betyder at huset skal gøres efterårs og vinter klar. Der er mange ting, som kan gøres og en af dem er at rense ens tegrender. Der er mange måder, hvorpå dette kan gøres. Du kan finde mere inspiration her. I den her artikel er der samlet lidt grundlæggende viden, om hvorfor tagrenden skal renses, samt hvornår dette skal gøres. Derudover er der også samlet lidt tips til, hvordan den kan renses.

Hvornår skal tagrenden renses

En tagrende skal renses mere end en gang om året. Det kan variere meget for hus til hus, hvornår tagrenden skal renses. Det er også en smagssag, hvor den enkelte ejer kan se, hvornår tagrenden har brug for at blive renset. Dog er der alligevel et tidspunkt på året som er det bedste tidspunkt. Dette er om efteråret, når alle bladende falder af træerne. Dette er grundet den store mængde af blade der kan falde i tagrenden. Derudover gør du også tagrenden klar til vinter med sne og regn. På den måde er du bedst muligt klar til en kold og våd vinter.

Det er altid en god ide at tjekke ens tagrender ofte. På den måde undgår du situationer, hvor din tagrende er stoppet, og intet vand kan løbe igennem.

Hvorfor er det vigtigt at rense tagrenden

Der er en grund til, hvorfor det er vigtigt at tjekke tagrenden jæventlig. Der kan nemlig komme konsekvenser ved ikke at tjekke tagrenden. Det kan også have en stor betydning for boligens levetid. Bliver tagrenderne ikke tømt, så kan dette havde en negativ påvirkning.

Tagrenden har nemlig den funktion at lede vandet væk fra facaden, og beskytter mod nedbrydning og frostspræninger. Det kan også have en negativ virkning på fugt, hvis det kommer i jorden ved huset. Dette kan give fugtproblemer i en kælder.

En anden ting er at det kan være dyrt, ikke at holde tegrenden ren. Det kan være dyrt, fordi de skader huset påtager sig, skal fixes. Dette skal nemlig i det fleste tilfælde repareres af en professionel. Det kan hurtigt blive en dyr affær, som der skal bruges meget tid på.

Hvordan renser man en tagrende

Der findes mange forskellige måder at rense tagrender på. De er alle gode måder, som kan hjælpe til at gøre din tagrende bedre. Der findes både de smarte, nemme og de gode løsninger.

Den kreative løsning

Den kreative løsning er en løsning, hvor du selv skal lave dine redskaber. En sodavandsflaske kan nemlig være et rigtig godt redskab til at rense tagrender. Den kan bruges til at skovle blade og grene væk fra tagrenden. Det er forhosldvis enkelt at lave den. Det eneste du skal bruge er en 1 ½ liters flaske. Denne skal du skære et skråt snit ned igennem. Den skal til sidst ligne en skovl, og skal derfor skæres skråt, så den kan grave bladene væk.

Tøm den med de bare næver

Er du ikke til den kreative løsning, så kan dine bare hænde bruges. Dette er nok ikke til de sarte sjæle, da man nogle gang kan finde nogle interessante ting i tagrenden. Man kan dog med fordel tage handsker på. På den måde undgår man at få alt for beskidte hænder, når man arbejder. Er man ikke til at bruge hænderne, så kan man vælge at købe en tagrendeskovl. Det koster selvfølgelig nogle penge, men det kan dog være en god ide. Så er man sikker på at have noget der virker. Derefter kan du også købe en håndkost, som du kan bruge efterfølgende. På den måde får du en tagrende der er klar til vinter og regn.